Punctul 8,  proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcului industrial Bucovina

„Rog raportul Comisiei de buget finanțe. Aviz favorabil. Rog raportul comisiei de cadastru. Aviz favorabil. Comisia. Domnul Moraru. Aviz favorabil. De urbanism și administrația publică domnul Tofan. Aviz favorabil cu precizarea că există amendamente la punctul în discuție din partea GRUPULUI PSD.

PREȘEDINTELE C.J. SUCEAVA, GHEORGHE FLUTUR: DA. câteva chestiuni pe care vreau să-l rog pe domnul director să ne spună stadiul în care suntem cu parcul  de la aeroportul Salcea și am să vă rog pe fiecare dintre dumneavoastră să faceți ce vă stă la îndemână pentru a face publicitate de existența acestui parc și de a aduce investitori în acest parc. Domnul profesor Gut.

Gut: La ora actuală interesul cel mai mare este pentru ca să ocupăm spațiile din parc. Sunt acolo opt pavilioane denumite pavilioane industriale care pentru care avem actualmente cinci cereri până la sfârșit de an, eu mă angajez ca să fie ocupate toate prin diligențele care o să le depun în presă și în televiziunile locale și pe alte căi. Pavilionul expozițional Pavilionul mare nu are nici o șansă de ocupare a lui de către un potențial investitor. La ora actuală el va avea utilitate dacă și dacă iese proiectul de la grup de laboratoare regionale, este ideal pentru așa ceva. De asemenea, pentru centrul de afaceri care este o clădire de birouri, nu au fost cerute nici până acum, nu avem cereri nici în continuare, așteptăm acuma aprobarea regulamentului. Fără această aprobare, nu putem da răspunsuri favorabile celor care vor la ora actuală să închirieze și mă sună săptămânal și de mai multe ori și mă întreabă dacă s-a făcut ceva în sensul demarării acțiunilor de închiriere. În rest el se întreține, am cosit, arată bine arată mai bine ca înainte. Am întreprins măsuri de separare electrică a societăților de telefonie pentru că ele ne încărcau nejustificat taxa de consum lunar electrică și nu am reușit să o lămurim pe cale amiabilă și atunci împreună cu EON Electrica am stabilit ca ei să facă cerere să se separe noi să avem contor fiscalizat și ei să plătească separat pe contoarele lor deci și  o să mai instalăm noi două contoare ale noastre prin care verificăm dacă contoarele lor contorizează corect. Mai multe nu pot să vă spun la ora actuală. Avem probleme cu paza nu în sens real, suntem pe cale acuma să instalăm sistemul video, va fi instalat în circa o lună, vom rezolva cu gazul metan pentru că două din societățile care sunt interesate au nevoie de gaz metan tehnologic, nu numai de încălzire. Deci cele opt pavilioane vor avea centralele lor proprii de gaz metan, magistrala de gaz asigură debitul necesar, trebuiesc numai făcute racordările și  făcute achizițiile pentru centrale propria. Mai este de realizat gardul care să înconjoare și Greenfield-ul, nu numai partea actuală a parcului, partea actuală așa-zis suplimentul de cele șapte hectare nu are gard propriu și el trebuie să arate ca o proprietate pentru potențialii investitori ca să nu pască acolo animalele. De asemenea, trebuie întreprinse diligențe, să zic așa, pentru a obține aprobare de la Autoritatea Aeronautică pentru a ne putea extinde pe zona Greenfield, pentru că la ora actuală suntem blocați la circa 6.000 de metri pătrați aprobați de către Autoritatea Aeronautică ca potențială investiție pentru clădiri cu regim de 10 metri înălțime.

Continuarea pe Jurnal Fm.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here