Opt percheziţii au fost efectuate în această dimineaţă, 15 aprilie, în județul Suceava, într-un dosar de înșelăciune, evaziune fiscală, spălare de bani, complicitate la spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Cercetările vizează o firmă care activează în domeniul siguranței la incendii și care, începând cu 2019, ar fi avut acces la numeroase contracte cu instituții publice și private de interes național. 

Printre instituțiile care au avut contracte cu firma respectivă se numără și Aeroportul Ștefan cel Mare din Suceava, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, făcând joi dimineață percheziții şi la aeroportul din Salcea. De asemenea, alte șapte percheziții în acest caz au loc în județul Suceava. Mai mult, societatea comercială, prin administratorul său, nu ar fi declarat la stat în totalitate veniturile realizate.

Conform anchetatorilor, deși firma respectivă ar fi fost obligată să asigure mentenanța echipamentelor de protecție, anume extinctoare sau hidranți, reprezentanții societății comerciale nu au făcut acest lucru în realitate, ba mai mult, ar fi înlocuit sigilii sau etichete de conformitate și valabilitate. Astfel, deși beneficiarii au achitat sume considerabile pentru serviciile de mentenanță a echipamentelor de protecție la incendii, au fost induși în eroare cu privire la calitatea și funcționalitatea acestora… Continuarea, pe Jurnal FM

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here