Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Momentul redeschiderii Mănăstirii Voroneț a fost marcat marți, 6 aprilie, la Biblioteca Academiei Române, unde a avut loc vernisajul expoziției foto-documentare „Mănăstirea Voroneț, 533 de ani de la înființare, 30 de ani de la redeschidere“. În cadrul vernisajului s-a realizat o sinteză retrospectivă a peste 500 de ani de istorie şi cultură pe care Voroneţul, ctitorie a Sfântului Domnitor Ştefan cel Mare, i-a reprezentat întâi pentru Ţara Moldovei și apoi pentru România toată.

Au luat cuvântul președintele Academiei Române – Ioan-Aurel Pop, Preafericitul Părinte Daniel, academicianul Răzvan Theodorescu, stavrofora Irina Pântescu – întâia stareță a Mănăstirii Voroneț și directorul general al Bibliotecii Academiei – profesorul inginer doctor Nicolae Noica. 

„Mănăstirea Voroneț a fost pentru istoria românilor, mai ales a celor de la sud și răsărit de Carpați, o adevărată universitate creștină ortodoxă în vremuri când încă nu se înființau la noi asemenea instituții de educație”, a afirmat președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop… Continuarea, pe Jurnal FM

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here