Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

43 de percheziții domiciliare au fost efectuate luni, 5 aprilie, de procutorii DIICOT, în Bucureşti şi şapte judeţe, între care şi Suceava. În urma acestora, au fost ridicate 21.063 de pachete de țigarete de diferite mărci, 200 de grame de canabis, 1 kilogram de bijuterii, 38 de telefoane mobile și sume importante de bani. Opt inculpați au fost reținuți 24 de ore, iar alți opt au fost plasați sub control judiciar.

Conform anchetei, începând cu luna octombrie 2019, mai multe persoane au constituit o grupare infracțională organizată specializată în contrabanda cu țigări. Membrii grupării introduceau în mod ilegal pe teritoriul României țigarete provenite din Ucraina și Republica Moldova, prin punctele de trecere a frontierei sau peste frontiera verde din județele Suceava şi Botoşani. Țigaretele de contrabandă erau aduse în țară cu ajutorul unor microbuze, iar ulterior erau depozitate, transportate și valorificate atât pe teritoriul județului Galați, cât şi în alte judeţe de pe teritoriul României.

Ţigările din Ucraina erau livrate de o structură coordonată de către cetăţean ucrainean, care, odată trecută ilegal frontiera de stat a României cu Ucraina în dreptul localităţii sucevene Vicovu de Sus, preda marfa către membrii grupării de pe teritoriul României, care le depozitau în diverse locaţii din comuna Vicovu de Sus şi municipiul Rădăuţi. Coordonarea acestei predări se realiza telefonic de către o persoană încarcerată în Penitenciarul Botoșani pentru comiterea aceluiași gen de infracțiuni… Continuarea, pe Jurnal FM

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here