Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI
Ieri, Jurnal de Rădăuţi a realizat un sondaj de opinie printre câţiva concitadini, pentru a observa interesul faţă de unul din simbolurile naţionale ale României, Imnul Naţional. Din păcate lumea, robită de probleme, majoritatea cu capul în telefon, nu a ştiut să răspundă la întrebarea : – Ce sărbătorim astăzi, 29 iulie, la nivel naţional ? 
Doar câteva persoane, din spatele Goagălului, s-au grăbit să scrie despre Ziua Imnului Naţional. Bun şi-aşa. Am sunat ieri la primăriile din Rădăuţi, Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc….nici o mişcare, nici o mnifestare pentru unul din cele patru simboluri ale statului român ( Drapelul Naţional, Imnul Naţional, Stema Ţării, Sigiliul de Stat ).

(Constituţia României art.12 al.3)

,,LEGE nr.99 din 26 mai 1998pentru proclamarea Zilei Imnului Naţional al României

Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Art. 1. – (1) Se proclamă ziua de 29 iulie Ziua imnului naţional al României – Deşteaptă-te, române, simbol al unităţii Revoluţiei Române din anul 1848.

(2) Ziua imnului naţional al României va fi marcată de către autorităţile publice şi celelalte instituţii ale statului prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative cu caracter evocator şi ştiinţific, în spiritul tradiţiilor poporului român, precum şi prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne.

Art. 2. – (1) Guvernul şi autorităţile publice locale vor lua măsurile necesare pentru ca în această zi imnul naţional al României să fie intonat în conformitate cu prevederile Legii nr. 75/1994, precum şi pentru buna desfăşurare a acţiunilor prevăzute la art. 1 alin. (2).

(2) În municipiul Bucureşti şi în municipiile-reşedinţă de judeţ se vor organiza ceremoniale publice de intonare a imnului naţional al României şi de înălţare a drapelului naţional, pe baza normelor convenite între prefecturi, primării şi comenduirile de garnizoană.

Art. 3. – În anul 1998, sărbătorirea Zilei imnului naţional al României se va realiza o dată cu celebrarea Zilei drapelului naţional, la 26 iunie, în şedinţă comună solemnă a Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Această lege a fost adoptată de Camera Deputaţilor în şedinţa din 27 aprilie 1998, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituţia României.

Această lege a fost adoptată de Senat în şedinţa din 18 mai 1998, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituţia României.”

Apreciem acţiunea celor din municipiul Suceava ( Prefectura judeţului, Primăria Suceava ) care s-au strâns în Piaţa Tricolorului din municipiul reşedinţă de judeţ, unde s-a intonat Imnul Naţional, s-au rostit alocuţiuni cu ocazia evenimentului care aduce aminte de intonarea pentru prima dată a cântecului ,,Deşteaptă-te române”, la 29 Iulie 1848 în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea.

Felicitări, Suceava !

Iulian Iustin Melinte, Rădăuţi

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here