Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI
Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației, au descoperit și confiscat, în punctele de trecere și la frontiera verde, 22.600 pachete cu țigări de proveniență ucraineană în valoare de peste 250.000 lei, precum și 64 recipiente cu freon în valoare de peste 70.000 lei.
În cursul nopţii trecute, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-au prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră trei persoane, doi cetăţeni ucraineni şi unul român, cu vârste cuprinse între 25 si 45 de ani, care conduceau trei autoutilare, două înmatriculate în Ucraina şi una în România.
Polițiștii de frontieră, având suspiciuni cu privire la marfa transportată de aceştia, au efectuat controale amănunțite asupra mașinilor, descoperind astfel 64 recipiente cu agent refrigerant (freon) și 2.489 pachete de țigări, disimulate în diferite compartimente ale autovehiculelor. Pentru aceste bunuri, șoferii nu a putut prezenta documente justificative. Recipientele cu freon, în valoare totală de peste 70.000 lei, și țigările, în valoare de peste 29.100 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Conducătorilor auto le-au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar doi au fost sancționaţi şi contravențional cu amenzi în valoare de 500 lei, fiecare.

În data de 4 iulie a.c., în jurul orei 17.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, judeţul Suceava, pe sensul de intrare în ţară,  cetăţeanul român Mihai H., în vârstă de 42 de ani, conducând o autoutilitară  marca Mercedes Benz. Existând suspiciuni că bărbatul transporta țigări, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, persoanei și bagajelor. Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, sub bancheta din spate a autoutilitarei, cantitatea de 730 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Ţigările, în valoare totală de 1.095 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.
Joi, 04 iulie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare au deasfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii activităților de contrabandă cu țigări. Astfel, în jurul orei 16.00, pe o stradă din municipiul Satu Mare au identificat o persoană care avea asupra sa o geantă cu țigări. Cum persoana nu a putut justifica marfa pe care o avea asupra sa, aceasta a fost dusă la sediul STPF Satu Mare. În bagajele sale, polițiștii de frontieră au descoperit 830 pachete de țigări. Marfa, în valoare de 9.711 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor. În cauză se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.
În dimineaţa acestei zile, la nivelul Sectorului P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 01.30, polițiștii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Costileva, județul Suceava, două persoane care transportau în spate colete voluminoase spre interiorul țării. Imediat, polițiștii au acționat pentru reținerea celor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care bărbații au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean. Deoarece cei doi nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, poliţiştii de frontieră au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată aceştia nu s-au oprit şi s-au întors pe teritoriul ucrainean. În cel mai scurt timp, au fost anunțate despre caz autoritățile de frontieră ucrainene, iar în urma cercetării zonei, pe teritoriul românesc au fost descoperite mai multe colete care conțineau cantitatea de 3.970 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 46.449 de lei. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Sursa : I.T.P.F. Sighetu Marmației

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here