Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

 

În cursul zilei de ieri polițiștii au dat un nou ordin provizoriu de protecție. Polițiștii au preluat și  transportat o femeie din Rădăuţi la unitatea medicală pentru ingrijiri de specialitate iar pe agresor l-au evacuat din imobil.

Sâmbătă 15 iunie, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o femeie de 52 ani, din mun. Rădăuți despre faptul că este agresată de soţul său de 47 ani, din aceeași localitate.

În urma cercetărilor s-a stabilit că sâmbăta, în jurul orei 12.00, între cei doi soţi s-au iscat discuţii în contradictoriu, cu privire la faptul că bărbatul consumă frecvent băuturi alcoolice.

Conflictul dintre cei doi soţi a degenerat, bărbatul a devenit agresiv şi a lovit-o cu palma în zona feţei pe soţia sa, care a sesizat evenimentul prin apel la SNUAU 112.

Polițiștii ajunşi la faţa locului, au aplanat conflictul, după care au transportat-o pe femeie la Spitalul Rădăuţi pentru îngrijiri medicale.

Victima a declarat că se află într-o stare de temere și a solicitat eliberarea unui ordin de protecție provizoriu. Polițiștii de proximitate, au emis ordin de protecție provizoriu, începând cu 15 iunie, ora 15.30 pe o perioadă de 5 zile.

Agresorul a fost evacuat din imobilul de domiciliu.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „violență în familie”.

De la 28 decembrie 2018, poliţiştii care intervin la  cazuri de violență domestică pot emite, după analizarea situației pe baza unui formular de evaluare a riscului, un ordin de protecţie provizoriu, valabil 5 zile, astfel încât victima nu va mai fi nevoită să aştepte unul încuviinţat de judecător.

Ordinul de protecție provizoriu se emite de către polițiștii care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, constată că există un risc iminent ca viața, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violență domestică, în scopul diminuării acestui risc.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here