Da Doamne, de mii de ani întoarcem obrajii și cădem în genunchi și i-am primit cu pâine și cu sare și ei tot ne lovesc și ne aruncă cu scuipat și ocară peste cruci, peste prapuri și peste odoarele noastre sfinte, cât să mai răbdăm Hristoase? Noi urmașii dacior sfinți, noi cei așezați de Tine aici la răscrucea dintre bine și rău, nu mai putem Iisuse, ni se sufocă morții, cu pungile de plastic pe cap, ne sunt spurcate bătătura sfințită cu trudă și sânge, da până când Doamne? Așa cum Tu, nu mai aveai aer pe cruce, așa vitejii, martirii de sub glie nu mai au aer, Bunule, căci nu doar buruiana indiferenței îi sufocă ci pungile negre așezate cu ură pe sfântă, Crucea Ta. Române, nu mai fi străin în țara ta! Ne plâng bunii, sub tălpi, ni se sufocă eroii de atâta răutate. Nu ne lăsa, Hristoase cel Înviat!

Doamne al Puterilor, fii cu noi, Căci pe altul afară de Tine, Ajutor întru necazuri nu avem. Doamne al puterilor, miluiește-ne pe noi!

,,……………………….

Să nu dea Dumnezeu cel sfânt,
Să vrem noi sânge, nu pământ!
Când nu vom mai putea răbda,
Când foamea ne va răscula,
Hristoşi să fiţi, nu veţi scăpa
Nici în mormânt!” – George Coșbuc, Noi vrem pământ!

https://www.facebook.com/george.simion.unire/videos/1123906917793631/
https://www.facebook.com/newstandard.news/videos/339762046740107/
,,……… Ați auzit că s‑a zis: «Să‑l iubești pe semenul tău, și să‑l urăști pe dușmanul tău.» Dar Eu vă spun: iubiți‑vă dușmanii, binecuvântați‑i pe cei ce vă blestemă, faceți‑le bine celor ce vă urăsc și rugați‑vă pentru cei ce vă asupresc și vă persecută, ca să fiți astfel fii ai Tatălui vostru Care este în ceruri! Căci El face să răsară soarele Lui peste cei răi și peste cei buni, și trimite ploaie peste cei drepți și peste cei nedrepți. Căci, dacă‑i iubiți pe cei ce vă iubesc, ce răsplată aveți? Oare vameșii nu fac la fel? Și dacă vă întâmpinați cu dragoste doar frații, ce lucru în plus faceți? Oare neamurile nu fac la fel? Fiți deci desăvârșiți, așa cum și Tatăl vostru cel ceresc este desăvârșit.” – Matei 5:38-48
,,Crucile a zeci de eroi români și monumentul amplasat de Primăria orașului băcăuan Dărmănești în Cimitirul Internaţional al Eroilor Valea Uzului au fost profanate, fiind acoperite cu saci negri de gunoi, potrivit unor fotografii postate pe rețelele de socializare. Poliția Bacău a anunțat vineri că a declanșat o anchetă.
Cimitirul eroilor Valea Uzului – aflat la granița dintre județele Bacău și Harghita – este subiect de dispută între UDMR și autoritățile locale, după ce Primăria Dărmănești a amenajat o parte a cimitirului pentru a amplasa și cruci ale unor eroi români lângă crucile eroilor maghiari. Reprezentanții Primăriei Sânmartin din Harghita susțin însă că cimitirul este pe teritoriul comunei și că era nevoie de autorizație de construcție emisă de ei.
Pe Facebook și pe site-uri de limba maghiară au apărut, vineri dimineață, imagini în care se poate vedea cum toate cele 52 de cruci ale eroilor români căzuți în primul și în cel de-al doilea război mondial și monumentul amplasat de Primăria Dărmănești au fost acoperite cu saci negri de plastic care sunt lipiți cu bandă adezivă.
Reprezentanții Poliției Județene Bacău au anunțat că a fost declanșată o anchetă în cazul acestui incident, care a avut loc joi.
„Polițiștii s-au autosezizat cu privire la imaginile apărute în spațiul public legate de cimitirul internațional Valea Uzului și se fac cercetări la fața locului pentru a se stabili situația de fapt, iar în funcție de rezultatele anchetei se va da o soluție legală prin unitatea de Parchet. Se fac toate activitățile pe care le implică o astfel de cercetare penală, iar în funcție de rezultat se va face și încadrarea infracțiunii”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Poliției Bacău, Cătălina Crețu.” – HotNews.ro
                      Iulian Iustin Melinte, Rădăuți
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here