Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI
Foarte mulți oameni beau, fară a fi alcoolici. Diferența este facută de dependență. Pentru alcoolici, băutura devine un auxiliar indispensabil, o obsesie, nu se mai pot opri. Nu se poate rezista în fața alcoolului, iar dozele consumate trebuie mărite, pentru a se obține același grad de satisfacție din băutură. În România, alcoolul reprezintă o problema. Potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății, românii, alături de cehi și sloveni, se află în topul celor mai mari consumatori din Uniunea Europeană.
Majoritatea persoanelor dependente de alcool sunt bărbați. De aceea, de obicei, femeile sunt cele care trebuie să poarte povara traiului alături de un partener care bea peste măsură. Nu vorbim aici de cine e vinovat într-o situație casnică, domestică ci faptul că pentru rezolvarea ei se cere ajutorul alcoolului.
I.M., o femeie în vârstă de 48 de ani, dn comuna Marginea, a sunat ieri după-amiază pe la 17.30, la 112. De ce? Că soțul ei face un scandal monstru și nu poate fi stăpânit cu vorbă bună, cum zice românul. Duminica este zi de odihnă, de relaș. Și în gospodăria lui D.M., în vârstă de 55 de ani, până pe la ora 17.00, totul părea să fie în regulă. Abia după ora 17.30, a spus I.M., pe fondul consumului de băuturi alcoolice, soțul ei D.M. a început să facă scandal, jignind și aducându-i injurii. Simțindu-se forțos și cu putere de la Măria Sa alcoolul, bărbatul a început să trântească unele lucruri în stânga și în dreapta, reușind să deterioreze mai multe bunuri. Ce, când ești beat contează cu cât efort ai cumpărat o mobilă sau un aparat electrocasnic ? Desigur că nu, contează. La un oment dat femeia, sătulă de scandal, s-a apropiat de soțul recalcitrant, încercând a-l liniști. De unde ? Ba acesta a început să o și lovească. Abia atunci femeia a considerat că trebuie să sune la 112.
Odată ajunși la locuința celor doi, polițiștii au fost la rându-le agresați verbal. D.M. o înjura când pe soție, când pe polițiști. Observând gradul în care se află și că nu se poate comunica, polițiștii l-au încătușat pe soțul violent și l-au dus taman la Secția Psihiatrie a Spitalului Municipal Rădăuți. I.M. a refuzat să solicite emiterea vreunui ordin de protecție împotriva soțului violent și nici nu a dorit a beneficia de îngrijiri medicale.
La final polițiștii au întocmit mai multe documente, unul din ele fiind dosar penal pentru distrugere și violență în familie . Când se va trezi, D.M., va mai sta de vorbă cu polițiștii.

 

Iulian Iustin Melinte, Rădăuți

 

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here